Vis ovenschotel met feta

Heerlijke afrikaanse ovenschotel vis.
De bereidingstijd van deze ovenschotel is langer dan 60 minuten
De hoeveel van de ingrediënten in dit hoofdgerecht is gebaseerd op 6 personen.

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 6

Ingredienten:

  • 1.5 kg verse kabeljauw mootjes
  • 80 ml olijfolie
  • 80 ml citroensap
  • 1 fijn gesneden lente-ui
  • 2 preien in dunne halve ringen gesneden
  • 3 fijn geknepen teentjes knoflook
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 250 g champignons fijn gesneden
  • 450 g blik tomaten in stukjes verdeeld
  • 250ml witte wijn
  • 30 g verse peterselie fijn gesneden
  • 30 g verse dille fijn gesneden
  • 250 g fetakaas in kleine blokjes
  • eventueel zout en peper naar smaak toevoegen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Verdeel verse vis mootjes in een grote ovenschaal.
  3. Meng de olijfolie, citroensap en lente-ui.
  4. Verspreid dit mengsel nu over de vis mootjes.
  5. Fruit de knoflook en de prei glazig aan in de olijf olie
  6. Voeg daarna de champignons toe.
  7. Voeg nu de tomaten en de witte wijn toe.
  8. Laat dit op laag vuur doorkoken op tot een dikke saus.
  9. Voeg de dillen en peterselie, en meng dit goed door.
  10. Verdeel de saus over de vis
  11. Bak de ovenschotel gaar op 200 graden
  12. Doe nu de feta kaas eroverheen en bak deze tot dat het gesmolten is.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (10 votes cast)
Vis ovenschotel met feta, 3.5 out of 5 based on 10 ratings

Zoekwoorden: , , , , , , ,

Categorie: Vis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *