Soufflé van tonijn

Lekkere ovenschotel soufflé van tonijn met warm gemaakte tomatensaus.
Deze ovenschotel is het uitproberen zeker waard! In ca 20 tot 25 minuten is het klaar en is genoeg voor 4 personen.

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 4

Ingredienten:

  • 1 blik tonijn ca 425 gram
  • 70 gram bloem
  • 70 gram boter
  • ½ liter melk
  • 4 eieren
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Tomatensaus

Bereidingswijze:

  1. Tonijn in blik uit laten lekken en maak het vervolgens fijn met een vork.
  2. Smelt de boter in een steelpan en roer er voorzichtig de bloem er door heen.
  3. Voeg er daarna de melk er in één keer aan toe.
  4. Roer tot één egale saus.
  5. Laat het mengsel dan 8 minuten op een laag pitje staan maar blijf roeren.
  6. Voeg er vervolgens peper, zout en nootmuskaat aan toe naar smaak.
  7. De pan kan van het vuur en roer één voor één de eierdooiers er door heen maar bewaar het eiwit!
  8. Voeg nu ook de tonijn hier aan toe.
  9. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig met het afgekoelde mengsel.
  10. Nu kan het mengsel in een diepe ovenschaal en deze in een iets grotere pan met warm water.
  11. Nu kan de pan in een middel matig warme oven.
  12. De ovenschotel kan uit dit ‘waterbad’ worden gehaald wanneer de soufflé goudgeel is.
  13. Doe de oven uit en laat de ovenschotel nog even 5 a 10 minuten in de warme ovenschaal staan.
  14. Maak de ovenschotel voorzichtig aan de zeikante los en schep het eruit.
  15. Voeg bij het serveren hier nog een warm gemaakte tomatensaus aan toe.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zoekwoorden: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Vis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *