Pasta met kalkoen en prei

Heerlijke pasta ovenschotel met kalkoenfilet en prei. Deze ovenschotel is goed voor 4 personen en is in zo’n 25 minuten klaar.

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 4

Ingredienten:

  • 2 el fijngehakte verse peterselie
  • 2 el geraspte cheddar
  • 50 g vers volkorenbroodkruim
  • Peper en zout
  • 50 g bloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • 400 g kalkoenfilet, zonder vel en in dunne reepjes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 300 g cavarelli (geplooide schelpen) of andere pastavormen zoals fusilli (spiralen)
  • 300 ml witte wijn of extra bouillon
  • 450 ml groente- of kippenbouillon
  • 400 g stengels prei, in ringetjes
  • 2 worteltjes, in plakjes

Bereidingswijze:

  1. •Doe de prei en worteltjes in een pan. Voeg wijn en bouillon toe en breng deze aan de kook. Zet dan het vuur laag, dek de pan af, en laat ongeveer een kwartier staan. De wortels moeten gaar zijn maar zeker niet zacht.
  2. •Laat de groenten even uitlekken maar gooi de bouillon niet weg. Pak een grote, vuurvaste schaal en schep hier de groenten in.
  3. •Breng de bouillon in de pan opnieuw aan de kook en laat koken totdat er ongeveer 300 ml over is. Laat afkoelen.
  4. •Kook de pasta totdat deze beetgaar is volgens de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken. Voeg hierna toe aan de groenten
  5. •Verwarm de oven voor op 190°c.
  6. •Verhit wat olie in een pan en bak het kalkoenvlees lichtbruin. Ongeveer vijf tot tien minuten. Wel een paar keer blijven roeren. Zodra het vlees lichtbruin is voeg je het toe aan de groeten en de pasta.
  7. •Voeg wat melk aan de afgekoelde bouillon toe. Voeg de bloem toe (langzaam) en blijf voortduren kloppen. Blijf kloppen en zet de pan weer op het vuur, breng aan de kook.
  8. •Laat het geheel ongeveer drie minuten inkoken totdat het een zachte, smeuïge saus is. Breng op smaak met peper en zout.
  9. •Giet de saus over het pastamengsel heel. Zorg ervoor dat je dit gelijkmatig doet. Voeg peterselie, kaas, en broodkruim toe en ook deze verdeel je gelijkmatig over de pasta.
  10. •Laat dit geheel ongeveer een kwartier in de oven staan totdat de bovenlaag goudbruin en krokant is.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zoekwoorden: , , , , , ,

Categorie: Italiaanse ovenschotel, Pasta ovenschotel, Vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *