Pasta met groenten en knoflook

Heerlijke smaakvolle vegetarische pasta ovenschotel met groente en knoflook.
Goed voor 4 personen en in zo’n half uurtje klaar.

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 4

Ingredienten:

  • Lalamata-olijven ter garnering
  • 100 g (magere) mozzarella, geraspt
  • 225 g (magere) ricotta
  • 7 dl tomatensaus
  • 300 g diepvriesboerenkool, ontdooid en goed uitgelekt
  • 6 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 450 g korte pasta (bijv. penne of rigatoni)
  • 1 eetlepel plus 1 theelepel olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Begin door de oven op 175°C voor te verwarmen.
  2. Gebruik een theelepel olie on een ovenschaal in te vetten.
  3. Kook volgens de aanwijzingen op het pak de pasta beetgaar.
  4. In een middelgrote koekenpan verhit je op matig tot laag vuur een eetlepel olijfolie. Fruit hierin de knoflook ongeveer vijf minuten.
  5. Voeg nu de kool toe en laat deze ook ongeveer vijf minuten bakken. Doe dit in een kom en schep de ricotta en tomatensaus erdoor heen.
  6. Giet de pasta goed af wanneer deze gaar is en schep deze door het koolmengsel heen. Dit gaat in de ovenschaal en hierover gaat wat mozzarella.
  7. Gebruik aluminiumfolie om de schaal af te dekken.
  8. •Zet ongeveer 25 minuten in de oven. Haal nu de folie van de schaal af en laat deze nog een keer tien minuten staan. Garneer de schaal met olijven.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Pasta met groenten en knoflook, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Zoekwoorden: , , , , , , , ,

Categorie: Italiaanse ovenschotel, Pasta ovenschotel, Vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *