Ovenschotel zalm met spi­na­zie

Lekkere ovenschotel met gerookte zalm, spinazie en aardappelpuree.
Deze ovenschotel is genoeg voor 4 personen en is in een klein half uurtje klaar.

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 4

Ingredienten:

  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • 300 gram panklare spinazie
  • 200 milliliter room
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 150 milliliter melk 
  • 25 gram boter
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel olie 
  • 100 gram gratinkaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden
  2. Meng de room en mosterd goed door elkaar en voeg er wat peper en zout bij toe na smaak
  3. Schil de aardappels en snij ze in stukjes
  4. Giet 4 cm water in een pannetje doe er vervolgens 1 a 2 theelepels zout bij en breng het aan de kook
  5. Voeg de geschilde aardappelen toe, en kook ze 20 minuten gaar met deksel erop.
  6. Verwarm de 150 milliliter melk tot dat het bijna kookt.
  7. Aardappelen afgieten en stamp ze goed fijn.
  8. Roer en voeg tijdens het roeren melk toe tot het smeuïge puree wordt.
  9. Voeg er vervolgens boter eraan toe.
  10. Zet de pan op een laag vuurtje en roer de puree tot de boter gesmolten is.
  11. Nootmuskaat, zout en peper na smaak toevoegen
  12. Olie verwarmen in een wokpan doe vervolgens de spinazie erin en schep die de hele tijd om, tot de spinazie geslinkt is.
  13. Doe de spinazie vervolgens in een vergiet en druk het vocht eruit zout en peper na smaak eraan toevoegen.
  14. Vol de ovenschaal met spinazie vervolgens de zalmsnippers gevolgt door de aardappelpuree daarna de roomsaus en gratinkaas. Gratineer de ovenschotel 5 minuten in de oven.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)
Ovenschotel zalm met spi­na­zie, 3.0 out of 5 based on 3 ratings

Zoekwoorden: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Aardappel ovenschotel, Spinazie ovenschotel, Vis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *