Ovenschotel met boterhamworst

Een echte Hollandse schotel met Nederlands favoriet; boterhamworst

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 4
  • Recipe type: maaltijd

Ingredienten:

  • 400 gram boterhamworst in dikke plakken
  • acht vastkokende aardappelen
  • 150 gram champignons
  • boter
  • marjolein
  • tijm
  • een ui
  • zout
  • zwarte peper
  • vier tomaten
  • 125 ml zure room

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de geschilde aardappelen beetgaar in een klein laagje water. Snijd beetgare aardappelen in plakjes.
  3. Snijd de boterhamworst in blokjes.
  4. Ontvel de tomaten door ze een paar seconden in kokend water te dompelen. Snijd de tomaten vervolgens in blokjes.
  5. Snijd de champignons in plakjes. Versnipper de ui. Fruit de uit glazig in een koekenpan met een klontje boter.
  6. Doe hierbij de champignons en laat ze vijf minuten meebakken.
  7. Voeg daarna de tijm, marjolein en stukjes tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Haal de pan van het vuur en roer de zure room door het mengsel.
  9. De plakjes aardappel en blokjes worst leg je om en om in een vuurvaste, ingevette, ovenschaal.Giet het tomatenmengsel over de aardappel en worst.
  10. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Ovenschotel met boterhamworst, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Zoekwoorden: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Aardappel ovenschotel, Vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *