Ovenschotel broccoli en bloemkool met kaassaus

Heerlijke schotel met bloemkool en broccoli een een lekkere kaassaus.

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 4
  • Recipe type: groenteschotel

Ingredienten:

  • 350 gram bloemkoolroosjes
  • 350 gram broccoli
  • 175 ml melk
  • 30 gram bloem
  • 2 eetlepels boter
  • twee theelepels mosterd
  • kwart theelepel nootmuskaat
  • 125 gram geraspte oude kaas
  • zout
  • zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de bloemkool en broccoli beetgaar en laat de roosjes goed uitlekken.
  2. Verhit de boter in een steelpan. Voeg de al roerend de bloem toe en haal de pan van het vuur.
  3. Roer er langzaam de melk door en zet dan de pan weer op het vuur.
  4. Voeg dan de helft van de kaas, de nootmuskaat en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Roer de saus door totdat die dik is.
  6. Leg de bloemkool en broccoli in een vuurvaste schaal en giet de saus erover.
  7. Strooi er vervolgens het restant van de kaas over.
  8. Doe de schaal ongeveer 12 minuten in de oven.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zoekwoorden: , , , , , , , ,

Categorie: Bloemkool ovenschotel, Broccoli ovenschotel, Vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *