Ouderwetse macaroni ovenschotel met kaas en tomaat

Lekker ouderwetse macaroni ovenschotel met parmezaanse kaas en tomatenblokjes.
Deze heerlijke macaroni ovenschotel is in een uurtje ongeveer klaar om geserveerd te worden.
De hoeveelheid is goed voor 4 personen. Smakelijk eten!

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 4

Ingredienten:

  • 1/4 theelepel paprikapoeder, of naar smaak
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 30 gr verse peterselie, fijngesneden
  • 2 scheutjes hete pepersaus, bijv. Tabasco
  • 1 theelepel pittige mosterd
  • 25g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 pakje (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
  • 600 ml melk
  • 3 grote eieren
  • 1 (400g) blikje tomatenblokjes
  • 275g geraspte rijpe cheddar kaas
  • 50g gesmolten boter
  • 325 gr macaroni

Bereidingswijze:

  1. Begin door de oven op 180°C voor te verwarmen. Vet een ovenschaal licht met olie in.
  2. Kook eerst de macaroni beetgaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Zodra de macaroni gaar is giet je deze af.
  3. Schep de macaroni samen met de tomaten, cheddar, en boter in de ingevette ovenschaal.
  4. Gooi peper en zout, nootmuskaat, peterselie, hete saus, mosterd, Parmezaanse kaas, roomkaas, melk, en eieren in een keukenmachine. Maak dit een glad geheel.
  5. Schenk dit geheel over de macaroni en bestrooien met wat paprikapoeder.
  6. Zet de ovenschaal in de oven en laten bakken totdat het midden goed stevig is, ongeveer 45 tot 50 minuten.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zoekwoorden: , , , , , ,

Categorie: Macaroni ovenschotel, Vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *