Lasagne pesto

Lekker lasagne pesto met geraspte parmezaanse kaas. Deze ovenschotel is in een ruim uurtje klaar. En is goed voor 4 personen.
Eetsmakelijk!

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 4

Ingredienten:

  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 250 gr kant-en-klare kaassaus
  • 225 gr mozzarella, uiteen gescheurd
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 kg ricotta
  • 200 gr basilicumpesto
  • 500 gr diepvriesspinazie, ontdooid
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gr lasagnevellen

Bereidingswijze:

  1. Begin door de oven op 180°C voor te verwarmen.
  2. Kook eerst de lasagne beetgaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Zodra de lasagne gaar giet je deze af.
  3. Pak een grote koekenpan en sauteer de ui in olijfolie op middelhoog vuur. Roer de spinazie erdoor, haal het van het vuur en roer nu de pesto erdoor.
  4. Meng in een grote kom nootmuskaat, paprikapoeder, zout, ei, en ricotta goed door elkaar.
  5. Vet een bakvorm goed in en bedek met een laag lasagnevellen.
  6. Voeg eerst de spinaziemix toe en daarna de ricottamix. Bestrooi dit met een beetje mozzarella.
  7. Herhaal dit voor een paar laagjes en eindig met laag lasagnevellen. Die de kaassaus erbovenop en wat Parmezaanse kaas.
  8. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ongeveer 45 tot 55 minuten in de oven.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zoekwoorden: , , , , , , , , , ,

Categorie: Pasta ovenschotel, Spinazie ovenschotel, Vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *