Lasagne met zalm en asperges

Lekkere lasagne met zalm en asperges voor 4 personen.
De kooktijd voor deze ovenschotel is een kleine 40 minuten.
Eetsmakelijk!

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 4

Ingredienten:

  • 2 eetlepel Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 300 g verse lasagne (ca. 12 vellen)
  • 3 eetlepel magere crème fraîche
  • 3 dl halfvolle melk
  • 3 eetlepel bloem
  • 25 g boter
  • 750 g groene asperges
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 1 klein bosje dille
  • 4 1/2 dl visbouillon
  • 400 g zalmfilet, ontveld

Bereidingswijze:

  1. Begin door de oven op 200°C voor te verwarmen. Pak een ondiepe pan waar de zalmfilets precies in passen en leg deze op de bodem van de pan.
  2. Voeg hieraan citroensap, peperkorrels, dille steeltjes (bewaar het fijne groen) en bouillon toe.
  3. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en pocheer de zalmfilets. Zorg ervoor dat ze niet gaar worden. Zodra deze gaar zijn haal je ze uit de pan en laat je ze even afkoelen.
  4. Snij de zalm in grote stukken en zeef de bouillon.
  5. Stoom de asperges ongeveer drie minuten, ook hier niet te gaar laten worden. Snijd de asperges in stukjes en zet de aspergepunten apart.
  6. Laat de boter smelten in een middelgrote pan. Voeg nu bloem toe en schep het mengsel om.
  7. Geleidelijk klop je er nu de melk en gezeefde bouillon door.
  8. Breng de saus aan de kook (goed blijven roeren) aan laat ongeveer drie minuten inbinden op een laag vuurtje. Wel af en toe blijven roeren.
  9. Haal de pan van het vuur en voeg wat zout en peper, crème fraîche, dillegroen, en citroenschil toe. Schep de stukjes asperge en zalm door de saus.
  10. Pak een ingevette ovenschaal of lasagneschaal en leg drie vellen lasagne op de bodem. Hierover schep je een derde van het zalmmengsel. Herhaal dit nog twee keer en het laatste laagje zijn de lasagnevellen.
  11. Leg bovenop de lasagnevellen aspergepunten en druk een keer goed aan.
  12. Gebruik een deksel of ingevet aluminiumfolie om de schaal af te dekken en doe deze ongeveer 30 tot 35 minuten in boven.
  13. Verwijder folie, strooi er Parmezaanse kaas erover, en genieten maar.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Lasagne met zalm en asperges , 3.0 out of 5 based on 1 rating

Zoekwoorden: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Italiaanse ovenschotel, Pasta ovenschotel, Vis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *