Lasagne met spinazie

Lekker makkelijk klaar te maken vegetarische ovenschotel lasagne met spinazie.
Deze voor ovenschotel is goed voor 4 personen en is in een kleine ander half uur klaar.
Eetsmakelijk!

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 4

Ingredienten:

  • 1/2 (500g) pakje gedroogde lasagne vellen
  • 1 ei
  • 1/8 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 bosje verse peterselie, Fijn gesneden
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 200g mozzarella kaas light, geraspt
  • 300g vetarme natuurlijke hüttenkäse
  • 350ml water
  • 1 (700g) pot pastasaus
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 ui, gehakt
  • 500g diepvries spinazie
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Begin door de oven op 180°C voor te verwarmen
  2. In een grote pan op middelhoog vuur sauteer je knoflook, basilicum, oregano, ui, en spinazie.
  3. Zodra dit gesauteerd is doe je het water en de pastasaus erbij. Laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen.
  4. Mix in een grote kom het ei, peper, zout, peterselie, Parmezaanse kaas, mozzarella, en hüttenkäse.
  5. Pak een lasagne schaal en doe een klein beetje saus op de bodem.
  6. Lag op dit laagje vier ongekookte lasagnevellen en doe daar ook weer wat saus overheen.
  7. Hierover gaan nog vier lasagnevellen. Hierover doe je een laagje dat bestaat uit half kaasmengsel en de helft saus.
  8. Maak op die manier meerdere laagjes, maar het laagste laagje moet saus zijn.
  9. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ongeveer 55 minuten in de oven.
  10. Na de 55 minuten haal je de folie eraf en laat je de lasagne nog eens 15 minuten in de oven staan.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zoekwoorden: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Italiaanse ovenschotel, Pasta ovenschotel, Spinazie ovenschotel, Vegetarisch

1 comment

  1. Carlix 7 oktober 2013 at 3:10 pm Reply

    Zondag krijg ik gasten uit Zuid-Afrika te eten. Ik ben van plan om de keloseldnrij-aardappeltaart te maken uit het kerstnummer. Heel veel ervaring met keloseldnrij heb ik niet. Moet ik nog rekening houden met de andere groentes die ik erbij serveer? Ik zit te denken aan gegrilde witlof of de gecarameliseerde rode bietjes zoals hierboven. Maar wordt het dan niet te zoetig? Want dan heb je een btje zoet zoet Ik hoor heel graag jullie advies! Alvast geweldig bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *