Lasagne met kip en kaassaus

Lekkere ovenschotel kip met lasagne en een heerlijk kaassausje.
Deze ovenschotel is goed voor 4 personen en is in zo’n zo’n 50 minuten klaar.
Eetsmakelijk!

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 4

Ingredienten:

  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas om te strooien
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
  • 600 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 275 gr gekookt kippenvlees, in blokjes
  • 500 gr ricotta
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel verse fijngesneden oregano of 1 theelepel gedroogd
  • 1 eetlepel verse fijngesneden basilicum of 1 theelepel gedroogd
  • 80 gr Parmezaanse kaas, geraspt en apart te verwerken
  • 425 gr mozzarella, geraspt en apart te verwerken
  • 350 ml melk
  • 475 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel zout
  • 70 gr witte bloem
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 125 gr boter
  • 9 lasagnevellen

Bereidingswijze:

  1. Begin door de oven op 180°C voor te verwarmen.
  2. Kook de lasagnebladen gaar in een grote pan licht gezouten water zoals op de verpakking aangeven staat.
  3. Zodra de lasagnebladen gaar zijn spoel je ze met koud water af.
  4. Pak een grote sauspan en zet deze op middelhoog vuur. Hierin gaat de boter en de uit.
  5. Laat de ui zachtjes bakjes maar blijf goed roeren.
  6. Roer hierna het zout en bloem erdoor heen en laat dit staan totdat het begint te pruttelen.
  7. Voeg nu de melk en bouillon toe en laat ongeveer een minuut koken, maar wel constant roeren.
  8. Voeg nu een kwart van de Parmezaanse kaas toe en de helft van de mozzarella.
  9. Goed blijven roeren en voeg nu de zwarte peper, oregano, en basilicum toe.
  10. Haal hierna van het vuur en even laten staan.
  11. Doe een derde van de saus over de bodem van een ovenschaal.
  12. Verdeel hierover een derde van de kip, ricotta, en lasagnebladen.
  13. Leg hierboven op de lasagnebladen over de kip.
  14. Over deze laag gaat weer een derde van de saus, de resterende Parmezaanse kaas, mozzarella, en spinazie.
  15. Leg de resterende lasagnebladen daar bovenop.
  16. Nu gaat de resterende saus over dat laatste laagje lasagnebladen.
  17. Bestrooien met Parmezaanse kaas en peterselie.
  18. Ongeveer 35 tot 40 minuten bakken in de voorverwarmde oven
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zoekwoorden: , , , , ,

Categorie: Italiaanse ovenschotel, Ovenschotel kip, Vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *