Griekse ovenschotel

Lekkere griekse ovenschotel met pasta en rundergehakt.
In een klein uurtje is deze verrukkelijke ovenschotel klaar om heerlijk van te smullen.
Deze ovenschotel is goed voor 4 personen.

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 4

Ingredienten:

  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • 1/2 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
  • 40 gr salami
  • 40 gr rauwe ham
  • 1 tomaat, in blokjes
  • Peper naar smaak
  • 125 gr rundergehakt of half-om-half
  • 1 kleine ui, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout
  • 150 gr pasta

Bereidingswijze:

  1. Begin door de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar te koken. Pak een koekenpan en verhit een eetlepel olijfolie.
  2. Bak hierin ui en knoflook een paar minuten aan. Voeg het gehakt toe en breng dit op smaak met peper en zout.
  3. Laat het gehakt ongeveer zes minuten meebakken. Voeg nu kruiden, salami, ham, en tomaten toe.
  4. Klop samen met crème fraîche twee eieren los. Haal vervolgens de pan van het vuur.
  5. Meng het vlees en het eiermengsel door elkaar heen. Laat even afkoelen.
  6. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven op 200°C Rol de bladerdeeg uit totdat je twee lappen hebt die ongeveer gelijk zijn in grootte.
  7. Ze moeten natuurlijk wel in de ovenschaal passen. Leg een lap bladerdeeg alvast in de ovenschaal en doe de helft van de pasta hierover heen. Hierop schep je het gehaktmengsel en daarop de resterende pasta.
  8. Dek dit af met een tweede lap bladerdeeg. Gebruik een geklopt ei om de bovenkant van het bladerdeeg te bestrijken.
  9. Zorg ervoor dat vocht kan ontsnappen door sneetjes te maken in het deeg.
  10. Zet ongeveer 40 minuten in de oven. Laten bakken totdat de bovenkant goudbruin is.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zoekwoorden: , , , , , ,

Categorie: Ovenschotel gehakt, Pasta ovenschotel, Vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *