Andijvie ovenschotel met aardappelen

Een heerlijke andijvie ovenschotel met volop smaak en vulling. Deze andijvie ovenschotel met aardappelen is goed voor 4 personen.

  • Oventijd::
  • Aantal personen:: 4

Ingredienten:

  • halve kilo gesneden andijvie
  • Eén halve kilo rundergehakt met kruiden
  • Een beetje margarine
  • Acht aardappels in plakken
  • Magere spek
  • Crème freche
  • 4 eieren
  • 250 gram Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze:

  1. Begin met het verwarmen van de oven op 225 graden Celsius.
  2. Kook ondertussen de aardappels gaar en maak er schijfjes van.
  3. Warm een pan op en bak de spekjes op. Doe hier ook wat knoflookteentjes bij.
  4. Hierna kun je het gehakt lekker bakken. Doe hier wat later (als het gehakt mooi bruin is) de andijvie bij en laat het stomen.
  5. Doe wat creme fraiche samen met wat eieren en de kaas en klop het door elkaar.
  6. Doe naar smaak wat peper en nootmuskaat erbij. Roer het door de andijvie, terwijl je het vuur uit doet van de andijvie.
  7. Schep nu alles in een ovenschaal en bedek het met de aardappelschijfjes. De spekjes eroverheen en je bent klaar! Misschien nog wat kaas erover!
  8. Smullen maar, na 40 minuten in de oven te hebben gestaan.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zoekwoorden: , , , , ,

Categorie: Aardappel ovenschotel, Andijvie ovenschotel, Vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *